Roeland Aerden

Roeland Aerden werd in 1959 in Nijmegen geboren. Na zijn HAVO en VWO-diploma behaald te hebben in de Hanzestad was hij het leren zat en wilde hij iets voor de wereld betekenen. Hij vertrok naar Schotland om daar te werken en wonen in een grote leefgemeenschap (in een oud kasteel) met zorg voor verstandelijk beperkten. Twee jaar lang zette hij zich hier praktisch in om samen met anderen alle processen, van het verbouwen van biologische groente tot het bakken van potten, in goede banen te leiden.

Om meer te kunnen doen met de biologische landbouw-ideeën die hij die jaren had opgedaan, ging hij terug naar Nederland om te studeren aan de Universiteit van Wageningen. Hij hield van de natuur en van alternatieve landbouw, maar bleef volgens eigen zeggen 'een vrolijk stadsjochie dat onder de mensen wil zijn’. Zonder echt groene vingers te hebben, ontwikkelde hij in Wageningen zijn ‘groene hersens’. Met plezier studeerde hij Land- en Tuinbouw, waarna hij aan de slag ging als biologiedocent. 

Vijftien jaar lang stond hij voor de klas, tot de ‘muziekkriebels’ toesloegen.

 

Vanaf zijn tiende speelt Roeland al gitaar en zingt daar liedjes bij. Als tiener trad hij regelmatig op met een bandje, en ook in de kerk en op zomerkampen maakte hij muziek.

In zijn studententijd richtte hij met vrienden een folk-club op en speelde daar zijn favoriete liedjes van Donovan, Cat stevens, Leonard Cohen en Bob Dylan. Ook Oost-Europese volksdansmuziek, klezmer, zigeunerjazz en zelfs Friesse ballades kruisten zijn pad.

Later was hij een graag geziene gast op de basisschool van zijn drie dochters, waar hij samen met andere ‘Papa’s’ heel wat feesten muzikaal opluisterde.

Tijdens een jaar ouderschapsverlof als biologiedocent werd Roeland door muzikale vrienden gevraagd om deel te nemen in het muzikale gezelschap de Vivo’s, dat met name op bedrijfsfeesten voor de muziek zorgde. In dat jaar wist hij het met kerst al zeker: dit wilde hij de rest van zijn leven doen.

Een aantal jaar later, in 2005, bundelde hij al zijn activiteiten in het bedrijf Aerdrijk, en sindsdien heeft Roeland heel wat mensen door heel Nederland en België blij gemaakt met zijn aanstekelijke muziek.

 

Roeland Aerden woont in Oegstgeest en is vader van drie volwassen dochters

Roeland Aerden

Muzikale collega's

Repertoire

Referenties


AERDRIJK

Akoestisch Entertainment
Lobeliuslaan 5 2341 PB
Oegstgeest
T: 071-3411932
M: 06-20750177
www.aerdrijk.nl
info@aerdrijk.nl
k.v.k. 27340081
btw-id NL001916826B89
IPV 21/168656577